Image

Stal Ribbon richting Centrale Hengstenkeuring

Ook in 2018 zullen wij met een eigen gefokte hengst ter keuring verschijnen. Dit keer brengen wij de palomino zoon van Wolling’s Dante uit Ribbon’s Shairisha. Ribbon’s Sendor is de eerste hengst die ter keuring verschijnt uit een eigen gefokte merrie. Sendor heb ik als veulen zijnde verkocht maar ik kreeg in de zomer van 2017 de kans deze jonge hengst terug te kopen. De combinatie van de sterk in het type staande Wolling’s Dante keer de royaal gelijnde Cadlanvalley Goldstar heeft naar ons idee zeer goed uitgepakt. Beide hengsten zijn ook nog eens ware bewegingswonders waar Ribbon’s Sendor zeker een graantje van heeft meegepikt.

Wij zijn erg benieuwd en kijken uit naar 9 en 10 februari…..Tot dan!!

SPRINGSTAR’S SPIRIT beschikbaar in 2018 op Stal Ribbon

In 2008 werd Spirit ingeschreven in ons Stamboek en won hij de Overseas Medal. Na 10 succesvolle jaren in Duitsland ter dekking hebben gestaan op de stoeterij van de familie Wallays keert hij voor het eerst terug op Nederlandse bodem.

Spirit werd op de hengstenkeuring van 2008 goedgekeurd met een 1 B premie en kreeg hij van het Engelse jurylid de Overseas Medal toegekend. Spirit werd geroemd om zijn fantastische beweging, zijn royale model en sprekende hoofd.

In Duitsland is Spirit in 4 staten goedgekeurd en haalde hij de hoogste punten op de leistungspruf. Hij heeft in het bezit van de familie Wallays ieder te behalen kampioenschap op zijn naam geschreven. Hij heeft zich zowel in de B fokkerij als de Duitse rijpony fokkerij ruimschoots bewezen.

Zo heeft hij zowel in de sectie B als de duitserijpony klasse 2 goedgekeurde zonen en werd 2 jaar terug nog een rijponyveulen van hem verkocht voor 10.000 euro.

 

Kortom een unieke kans om deze bijsondere hengst te gebruiken voor de Nederlandse fokkerij!!

Voor informatie bel 06-52568625 of mail dekkers.hr@gmail.com

 

 

Ribbon’s Siebram NWPCS Stamboekhengst

10983309_896307497057995_2913359948863768172_o

Iets waar iedere fokker van droomt is zijn eigen fokproduct goedgekeurd zien worden. Voor dat het zover is gaat er een flink traject aan vooraf en sta je vaak voor keuzemomenten waarin je maar net de juiste moet nemen…

 

Ongeveer 8 jaar geleden verkocht Erik van Lente zijn merrie Gelpenbergs Sarina voor de sport en viste ik net achter het net. Ik heb Erik toen aangegeven dat wanneer hij hoorde dat deze merrie weer te koop kwam mij dit moest laten weten. 3 jaar nadien kwam er een telefoontje dat ze te koop was en hebben we ook meteen deze fantastische merrie gekocht. Na meteen het eerste jaar een schitterend rassig merrie veulen van haar gehad te hebben van Cadlanvalley Goldstar hebben we de keuze gemaakt haar te laten dekken door de rastypische Mynach Master Mariner. Mariner, v. Eyarth Beau Geste, een hengst met veel bot, schitterend hoofd en een echt ponytype leek mij de beste combi voor Sarina. Dan is het elf maanden  wachten en dan komt er een schitterend Hengstveulen ter wereld, alles lijkt te kloppen. 332cdd92-b2bf-46d3-cb65-98620f68eaf4Ribbon’s Siebram, veel bot, korte pijpen,  mooi sprekend koppie, veel ras, super bewegen en het belangrijkste het echte ponytype waar ik naar zocht. Aanhouden en  opfokken, die beslissing was snel genomen!!!

Je zoekt een plek waar je jonge hengst alles krijgt wat een jonge hengst nodig heeft, ruimte, maatjes en voer. Dan komt er een  telefoontje dat je hengst achteruit gaat en hem moet komen halen. Bij aankomst is er dan verbijstering, schrik en ongeloof… Zo  slecht had je hem niet verwacht…..snel opladen en naar huis, op stal, je wilt er alles aan doen hem er weer bovenop te  krijgen…veearts dagelijks erbij, wassen, wandelen, met de hand voeren en liefdevolle verzorging. Uiteindelijk knapt hij weer op  na een jaar goed oppassen wederom een adres gezocht met maatjes en veel gras.. Naar Groningen met hem was het advies… Op  zoek naar mensen die je vertrouwd, waar dagelijks toezicht is en die je de verzorging toe vertrouwd. In augustus van vorig jaar de  beslissing genomen hem op te halen en proberen klaar te maken voor de CHK2015. Velen verklaarden mij voor gek hij liep nog zoveel achter….Je blijft geloven in hoe hij was, het moet toch terugkomen, eenmaal op stal aan het voer zie je hem bijna dagelijks veranderen. Het model komt er weer in, hij groeit als kool en pakt de trainingen super op. Het karakter zo super braaf, het is een echt maatje!!

13 februari is het dan zover, je vraagt je af hoe zal hij ogen in de groep, laat hij daar ook zien waar hij je thuis elke keer weer mee verbaast…10981661_1025574600803713_8251490488653872000_n
Het blijft een moment opname. In zijn box zet je de laatste puntjes op de I en dan gaat het gebeuren.. Hij valt zeker niet weg in de groep, de individuele presentatie kan beter maar hij liet wel zien dat hij het echt wel kan!!! Dan mag je de ring weer in voor het selectie moment, vol enthousiasme de ring in en springt Bram opzij en op een of andere ongelukkige wijze blijft mijn ringvinger hangen in de lijn en breekt op een akelige manier af. Snel de hengst over gegeven en stoer maar met veel pijn op de tribune gekeken of hij door mocht naar dag 2. Gelukt!!!! Nu word de pijn nog heviger dus maar snel richting ziekenhuis en het veterinaire gedeelte en de rest werd keurig over genomen door Martijn en de vele vrienden.

Dag twee kon ik na een operatie waarmee de vinger met twee schroeven weer op zijn plek is gezet vanaf de tribune gelukkig meemaken. Siebram liet zich super zien en werd ingeschreven als Stamboekhengst. Je voelt je Trots, Stoer en uiteraard een klein beetje teleurgesteld dat je hem niet zelf aan het touw had maar voornamelijk Blij en Gelukkig dat je dit mag meemaken!!! Uiteraard met gebroken vinger of niet.. De eerste ereronde was voor mij samen met mijn eerste eigen gefokte Stamboekhengst RIBBON’S SIEBRAM v. Mynach Master Mariner m. Gelpenbergs Sarina “preferent”.

10405646_1025578487469991_6092899561277395109_nVeel mensen ben ik een woord van dank verschuldigt.

Krista en de fam. Wind voor het verzorgen van Siebram toen hij zo ziek was, Marcel en Albert voor het oppassen het laatste zomer seizoen. De fam. Wind voor het helpen klaarvoeren, Harold en Yvette Zoet en Jaron Flier voor het overnemen van het showen en klaarmaken van Siebram op de hengsten keuring. Martijn natuurlijk voor het regelen van alles toen ik wegviel en aanhoren van al het commentaar van mij :-P, het bestuur van de NWPCS en de KHNS voor de zorgen voor Siebram en hulp aan Martijn om alles te regelen. Besterly voeders voor het beschikbaar stellen van het voer en Suzanne, Ivonne, Diana, Peter, Erik en alle anderen die ik nu vergeet die hulp hebben geboden!!

 

Bedankt allemaal!!! Mede dankzij jullie heb ik deze onvergetelijke ervaring mogen meemaken!!!

 

Nieuwe Website on line.

Na een tijd van verbouwing, verhuizing en verandering van baan nu weer eens een volledige update van de Website.

Het blijft leuk om ook zelf terug te lezen wat er zoal is gebeurd in de afgelopen jaren. Wij wensen jullie veel kijkplezier en hopen jullie vaak terug te zien op onze Website.

Mochten jullie de link naar jullie website ook graag terug zien op onze Link page, stuur dan ff een berichtje en we zullen je toevoegen.

Centrale Hengstenkeuring 2015

Op dit moment zijn we al weer volop in de voorbereiding voor de CHK 2015.

Na vorig jaar met Livery Hoge Linthorst Ali B de tweede bezichtiging te hebben gehaald zullen we dit jaar

als alles naar wens verloopt weer met een eigen fokprodukt op de keuring verschijnen.

Ribbon’s Siebram staat lekker onder de dekens in voorbereiding op de keuring.

Siebram is een nakomeling van de preferente merrie Gelpenberg’s Sarina waarvan al eens een zoon goedgekeurd mocht

worden (Spring star’s Spirit) Ribbon’s Siebram heeft als vader Mynach Master Marinier uit de schitterende merrie Minach Mimosa.

Siebram behaalde als veulen een 1A premie op de keuring in Hellendoorn.

332cdd92-b2bf-46d3-cb65-98620f68eaf4

Centrale Keuring Kootwijk 2014

Dit jaar waren we rijkelijk bedeeld door de heren juryleden op de regionale keurigen.

Zes pony’s mee naar Kootwijk vergt plannen Ribbon’s-Sir Rick,-Shairisha, -Faithlynn en livery Hoge Linthorst bleu Pearl aan de hand en Merijn en Fleur beide met Kielshoop Maryann onder onder het zadel. ‘s Ochtends op tijd vertrekken om met alle drie de trailers naast elkaar te kunnen staan zodat we logistiek alles op orde hebben. We hebben een super geslaagde dag achter de rug en zijn tevreden met de behaalde resultaten. Drie sterren mee huiswaarts en tevreden blije kinderen met de bekers en linten.

Ribbon’s Sir Rick werd reserve kampioen bij de hengstveulens, Ribbon’s Shairisha 1C met ster predicaat, Ribbon’s Faithlynn 1C met ster predicaat, In de Leiding rein werd Merijn 3e, Marry-Ann vond het tijdens de First Ridden genoeg geweest en het koste Fleur dan ook moeite haar nog te motiveren haar kunnen te laten zien. Toch ook voor Fleur een mooi resultaat!

CK

INT Dragon Welsh Show Oldebroek

Dit jaar een iets andere Dragon Show voor mij, geen pony’s aan de hand maar voor het eerst als voorzitter van de show.

Natuurlijk wel pony’s in de baan, maar er ver uit de buurt blijven en het afgeven aan anderen. Dit blijkt toch lastiger dan gedacht… Maar heb het volgehouden 🙂 Voor de familie Wind, Stal Ysselvliedt en  Bert Bosman hier wel een woord van dank op zijn plaats.

Aan alle reacties te horen wederom een geslaagde show met prachtige kampioenen in de verschillende secties. Vandaag alleen de taak voorzitter en geen pony’s aan de lijn. Mijn hengstveulen Ribbon’s Sir Rick werd super geshowd door Lambert Bosman en mocht opstellen als Foal Champion sectie B zijn moeder mocht als tweede opstellen in haar rubriek. Fleur Wind won de first ridden class en werd later Reserve Performance Champion. Merijn Wind dit keer voor het eerst een combinatie met moeder Krista Wind de Neef mocht als vijfde opstellen in een grote rubriek leading rein. Iedereen bedankt voor alle hulp!!!

fleur

Regionale Keuring Heteren

Tijdens de regionale keuring te Heteren hadden we twee pony’s mee die beide probeerden de uitnodiging voor de Centrale keuring binnen te hengelen.

Ribbon’s Shairisha v. Cadlanvalley Goldstar mocht zich als tweede opstellen in de rubriek drie jarige merries, wij waren hier zeer tevreden mee. Shairisha had nogal last van het wisselen en was nog niet optimaal in Showconditie. Ze werd uitgenodigd voor de CK en ook de jury gaf aan dat ze nog wat in conditie mocht winnen. terecht.

Ribbon’s Faithlynn v. Graishall Kiwi had 3 jaar de tijd gekregen om verder te onwikkelen en dit heeft haar goed gedaan, ze mocht als tweede opstellen en mag ook in augustus op voor het Ster predikaat.

Ribbon’s Shairisha als 2 jarige

Shairisha

Ribbon’s Faithlynn als 2 jarige

Ribbon's Faithlynn (13)

Reginal Schau Weser Ems DLD

dantehoofd

Het stond og op de TODO list, op revange in Duitsland, twee jaar terug waren we 2 uur afgereisd en bleek Gelpenberg’s Sarina niet volledig rad.

Nu dus het zekere voor het onzekere en de dag voor de keuring vertrokken richting showterrein waar we vriendelijk werden opgevangen door Sarah Diepen en haar familie. Het was al rumoerig in DLD mede omdat we ook Wolling’s Dante meebrachten om hier zijn showcariere voort te zetten. Na de pony’s lekker te hebben rondgestapt en op stal te hebben gezet was de moeder van Martijn al aan het koken gegaan, dus het bordje stond al klaar. ‘s Avonds een super gezellige avond met de nodige biertjes aan de carrousel en toen maar snel het bed in gedoken om de volgende ochtend zelf fit te zijn.

Het was een warme, maar geslaagde dag  op de Regionalschau Weser-Ems in Duitsland. We waren naar Rechterveld afgereisd met Gelpenberg’s Sarina, haar veulen Ribbon’s Sir Rick & Wolling’s Dante. Een speciale weerzien zou het worden voor Dante , want ook zijn zoon  Spring Star’s Spirit ,en zijn kleinzoon Lutmar’s Milan werden geshowd. In overleg met eigenaar Henk Bleker hebben wij deze show speciaal uitgekozen om Wolling’s Dante eenmalig te showen.

 We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde weekend Ribbon’s Sir Rick mocht als tweede opstellen net als Wolling’s Dante.

Gelpenberg’s Sarina werd Klassen Sieger Section Sieger  en Reserve Tage Sieger. Ons weekend kon niet  meer stuk.

sarina kamp.

 

Regionale Keuring Gieten

De eerste keuring voor 2014, vandaag hebben we alleen het veulen Ribbon’s Sir Rick opgegeven.

Jaren lang wacht je op dat juiste veulen die deze speciale naam mag dragen, je kijkt, weegt af, en dan jah deze moet het worden.

In de tropische hitte op het schitterende terrein in Gieten liet Rick zien wat hij kan.

Wat een beweging zit er in dit hengstveulen, elke pas is raak, zoveel tact en regelmaat heb ik nog niet vaak in een veulen gezien.

Rick kreeg als commentaar van de Jury dan ook slecht lovende woorden en mocht opstellen als Veulenkampioen van de sectie B.

Rick zal worden aangehouden voor de opfok om in 2017 een balletje te gaan gooien op de CHK.

sir rick

In deze Gallerij de mooiste momenten vastgelegd op beeld en pony's door ons gefokt bij hun nieuwe eigenaar. " In this Gallery de most beautifull moments caught on camara and ponies bred bij us at their new owners"

Voor het laatste nieuws vanaf onze stal en keuringsresultaten. "The latest news of our stud and showresults."

Te Koop pagina, op deze pagina vind u de pony's die wij op dit moment te koop aanbieden. "For sale page, on this page you can find our recent stock for sale"